Borievka (jalovec)

Borievka (jalovec)

Borievka (jalovec)

Borievky ako korenie sa používajú hlavne na prípravu zveriny, ale aj iných druhov mäso.   Hodí sa taktiež na marínovanie rýb. Dobre sa kombinuje s koriandrom.

Bobule majú príliš výraznú chuť, preto ich treba pridávať do jedál opatrne.

Chutí horko, korenisto, pripomína vôňu hory. 

1,92 €

Vložiť do košíka

19,20 € za 1kg

30 ostatných výrobkov v rovnakej kategórii:

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Detaily

Borievka stimuluje detoxikáciu a činnosť pečene, urýchľuje revitalizáciu pečeňového tkaniva a využíva sa pri rekonvalescencii po pečeňových ťažkostiach. Podporuje činnosť obličiek, rozpúšťa v nich usadeniny aj piesok. Znižuje hladinu cholesterolu. Pomáha udržiavať čisté cievy bez akýchkoľvek usadenín. Posilňuje obranný systém organizmu.

Plody majú taký silný dezinfekčný účinok, že v časoch stredovekých epidémií neochoreli tí, ktorí v priebehu dňa žuvali bobuľky borievky.

Neodporúča sa prekročiť dávkovanie. Vôbec ju nesmú užívať ľudia s chorými obličkami, zvlášť pri ich zápale, a je nevhodná aj pre tehotné ženy.

 

Krajina pôvodu : Bulharsko

Skladovanie : koreniny je potrebné skladovať na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25°C.

Najpredávanejšie

Všetky najpredávanejšie

Navštívené produkty

  • Borievka (jalovec)
    Borievka (jalovec)

    Borievky ako korenie sa používajú hlavne na prípravu zveriny, ale aj...