Vo Svete Chutí nájdete len kvalitné a čerstvé koreniny za najvýhodnejšie ceny. Jednodruhové koreniny sú semená, plody alebo listy rastlín len z jednej rastliny.
Aníz je korenina z bedrovníka anízového. Semiačka sa podobajú semiačkam rasci alebo feniklu. Chuť anízu je nasladlej chuti. Je súčastou mnohých koreniacich zmesí idického alebo čínskeho charakteru. Môže sa pridávať do niektorých zaváranín, hlavne do sladkých kompótov. Ale taktiež do pečiva.
Aníz je korenina z bedrovníka anízového. Semiačka sa podobajú semiačkam rasci alebo...
Aníz je korenina z bedrovníka anízového. Semiačka sa podobajú semiačkam rasci alebo feniklu. Chuť anízu je nasladlej chuti. Je súčastou mnohých koreniacich zmesí idického alebo...
-jeho vôňa a chuť sú nasladlé Použitie: -varené víno, sirupy, džemy, v orientálnej kuchyni do bravčového mäsa, kačky, kurčaťa, alebo do omáčok - žutím semien badiánu sa dobre osvieži dych - má močopudné účinky - povzbudzuje chuť k jedlu - zmierňuje nadúvanie - zmierňuje koliku a symptómy akútneho reumatizmu - pomáha pri zápche a pri problémoch s obličkami - ochucujú sa s ním lieky proti kašľu
-jeho vôňa a chuť sú nasladlé Použitie: -varené víno, sirupy, džemy, v orientálnej...
-jeho vôňa a chuť sú nasladlé Použitie: -varené víno, sirupy, džemy, v orientálnej kuchyni do bravčového mäsa, kačky, kurčaťa, alebo do omáčok - žutím semien badiánu sa dobre...
Bazalka je obľúbená a dobre známa koreniny. Používa sa pri príprave šalátov, omáčok, prívarkov, polievok. Bazalka podporí ostatné chute jedla. Tip: pridávajte ju ku koncu varenia, varením stráca svoju chuť
Bazalka je obľúbená a dobre známa koreniny. Používa sa pri príprave šalátov, omáčok,...
Bazalka je obľúbená a dobre známa koreniny. Používa sa pri príprave šalátov, omáčok, prívarkov, polievok. Bazalka podporí ostatné chute jedla. Tip: pridávajte ju ku koncu...
Je slabo aromatický, má korenistú a horkastú chuť. Ako korenina sa používajú listy alebo prášok z nich. Používa sa najmä do kyslých jedál, do nakladanej zeleniny, pri príprave diviny a rozličných druhov pečeného mäsa. Zjemňuje všetky slané jedlá. Svojimi účinkami prečisťuje organizmus, lieči akné a jeho odvar napomáha pri bolestiach kĺbov.
Je slabo aromatický, má korenistú a horkastú chuť. Ako korenina sa používajú listy...
Je slabo aromatický, má korenistú a horkastú chuť. Ako korenina sa používajú listy alebo prášok z nich. Používa sa najmä do kyslých jedál, do nakladanej zeleniny, pri príprave...
Borievky ako korenie sa používajú hlavne na prípravu zveriny, ale aj iných druhov mäso. Hodí sa taktiež na marínovanie rýb. Dobre sa kombinuje s koriandrom. Bobule majú príliš výraznú chuť, preto ich treba pridávať do jedál opatrne. Chutí horko, korenisto, pripomína vôňu hory.
Borievky ako korenie sa používajú hlavne na prípravu zveriny, ale aj iných druhov mäso....
Borievky ako korenie sa používajú hlavne na prípravu zveriny, ale aj iných druhov mäso. Hodí sa taktiež na marínovanie rýb. Dobre sa kombinuje s koriandrom. Bobule majú príliš...
Nakrájaná a sušená cibuľa. Cibuľa je základom mnohých pokrmov. Sušená, pre pohodlnejšiu, rýchlejšiu a jednoduchšiu prípravu .
Nakrájaná a sušená cibuľa. Cibuľa je základom mnohých pokrmov. Sušená, pre...
Nakrájaná a sušená cibuľa. Cibuľa je základom mnohých pokrmov. Sušená, pre pohodlnejšiu, rýchlejšiu a jednoduchšiu prípravu .
Semená sú guľaté, žltej farby, bez vône a mierne štipľavej chuti. Horčicové semiačka sa používajú pri zaváraní zeleniny. Na ochutenie omáčok a nálevov, často bývajú súčasťou zmesí a marinád. Horčičné semená a olej sa používajú na zmiernenie bolesti svalov, pri reumatizme. Mleté semená pôsobia aj ako preháňadlo – stimulujú žalúdočnú sliznicu a zvyšujú sekréciu čriev
Semená sú guľaté, žltej farby, bez vône a mierne štipľavej chuti. Horčicové semiačka sa...
Semená sú guľaté, žltej farby, bez vône a mierne štipľavej chuti. Horčicové semiačka sa používajú pri zaváraní zeleniny. Na ochutenie omáčok a nálevov, často bývajú súčasťou...
Estragón je bylina známa aj ako palina dračia. Korenistej vône s trochu horkastou štipľavou chuťou. Vysušené a drvené časti rastlín sa používajú na ochutenie rôznych pokrmov, či už rybaciny, hydiny, ale aj pečenej baraniny a jahňaciny, prívarkov zo zelenej fazuľky, hrášku a zemiakov. Má prenikavú chuť, preto ju treba do pokrmov pridávať opatrne.
Estragón je bylina známa aj ako palina dračia. Korenistej vône s trochu horkastou...
Estragón je bylina známa aj ako palina dračia. Korenistej vône s trochu horkastou štipľavou chuťou. Vysušené a drvené časti rastlín sa používajú na ochutenie rôznych pokrmov,...
Sušené chilli papričky celé veľkosti 3-5cm. Pálivosť 20-25.000 SHU (stredne pálivé)
Sušené chilli papričky celé veľkosti 3-5cm. Pálivosť 20-25.000 SHU (stredne pálivé)
Sušené chilli papričky celé veľkosti 3-5cm. Pálivosť 20-25.000 SHU (stredne pálivé)
Sušené chilli papričky veľkosti 2-3cm odroda Vtáčie oko. Pre milovníkov extra pálivej chuti. Pálivosť 80-90.000 SHU - veľmi pálivé.
Sušené chilli papričky veľkosti 2-3cm odroda Vtáčie oko. Pre milovníkov extra pálivej...
Sušené chilli papričky veľkosti 2-3cm odroda Vtáčie oko. Pre milovníkov extra pálivej chuti. Pálivosť 80-90.000 SHU - veľmi pálivé.
Sušené chilli papričky, drvené. Jemene až stredne pálivé. álivosť 7.500 SHU
Sušené chilli papričky, drvené. Jemene až stredne pálivé. álivosť 7.500 SHU
Sušené chilli papričky, drvené. Jemene až stredne pálivé. álivosť 7.500 SHU
Kajenské korenie je vlastne paprika mletá. Je charakteristická oranžovou farbou a pikantnou chuťou. Známa svojimi priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Ak zmiešam trocha kajenského korenia k iným bylinkám alebo koreninám, pôsobí ako zosilnovač účinku – to znamená, zvyšuje ich účinok ostatných bylín.
Kajenské korenie je vlastne paprika mletá. Je charakteristická oranžovou farbou a...
Kajenské korenie je vlastne paprika mletá. Je charakteristická oranžovou farbou a pikantnou chuťou. Známa svojimi priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Ak zmiešam trocha...
Zmes korení bez glutamanu a E-čok. Na prípravu pokrmov z čínskej...
2,50 €Argentínske korenie - výborná zmes korení vhodná na steaky, grilovanie s...
2,55 €